Cheesecake s kokosom

Cheesecake s kokosom recept
  • Priprema
    20 min
  • Broj osoba
    12

Sastojci

Koraci

Ako volite kokos onda će vas ova torta oduševiti.

Korak 1

U zdjelu dodati otopljeni maslac i mljeveni keks. Izmiješati.

Korak 2

Ravnomjerno rasporediti na dno kalupa (dijametra 20 cm), a zatim pritisnuti.

Korak 3

Čuvati u frižideru dok pripremite kermu.

Korak 4

U manju zdjelu dodati želatin i vodu. Izmiješati. Sačekati 10 minuta da nabubri.

Korak 5

U veću zdjelu dodati mascarpone sir, aromu vanilije i otopljenu bijelu čokoladu. Miješati par minuta, a zatim dodati slatko vrhnje.

Korak 6

Miješati dok se sastojci ne sjedine.

Korak 7

Otopiti želatin.

Korak 8

Želatinu dodati dvije kašike kreme. Izmiješati, a zatim uliti u kremu. Dodati i kokosovo brašno a zatim izmiješati.

Korak 9

Kremu ravnomjerno rasporediti preko kore.

Korak 10

Ostaviti da odstoji najmanje 6 h u frižidru ili preko noći.

Korak 11

Kokosov čips tostirati i ukrasiti tortu.

Pogledajte još